Foto: Viza.md |
Republica Moldova implementează activ măsurile necesare pentru avansarea în realizarea reformelor în domeniile securităţii documentelor, migraţiei şi mobilităţii, fapt care va permite diminuare impactului asupra Uniunii Europene după o eventuală liberalizare a regimului de vize pentru cetăţenii Republicii Moldova, afirmă experţii în domeniu.
„Uniunea Europeană a fost afectată de un val neaşteptat de migranţi după ce a liberalizat regimul de vize pentru anumite state din Balcani. Din acest motiv, se pune accent pe anumite activităţi prin care să prevenim eventualele probleme care ar putea apărea”, a declarat Daniela Morari, Şefa Direcţiei Cooperare Politică cu Uniunea Europeană, în cadrul mesei rotunde organizate de portalul informaţional www.viza.md.
Paralela cu România în acest subiect este dificil de făcut, consideră ea, din motivul că sîntem implicaţi în procese şi exerciţii diferite, iar un exemplu mai apropiat pentru Republica Moldova ar fi liberalizarea regimului de vize pentru Balcanii Occidentali.
În conformitate cu studiul de impact privind migraţia cetăţenilor moldoveni după o eventuală liberalizare a regimului de vize, realizat între faza I şi II de implementare a Acordului privind facilitarea eliberării vizelor, publicat în luna august a anului curent, Moldova este apreciată pozitiv.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu