luni, 10 septembrie 2012

Emigrare în stil moldovenesc: Chișinău-Auckland, paradisul e în Noua Zeelandă | viza.md

Foto: noi
Emigrarea din Republica Moldova a devenit un fenomen familiar și firesc. Sute de mii de concetățeni de ai noștri, în căutarea unei vieți mai bune, merg în străinătate să lucreze și să trăiască permanent acolo. După cum se știe, direcțiile principale ale migrației forței de muncă sînt Rusia și Italia. Și acest lucru nu este surprinzător. Nu e nici un mister.
 
Cunoașterea limbii ruse, mentalitatea similară, frăția ortodoxă și fosta patrie comună Uniunea Sovietică îi atrag pe mulți moldoveni în Rusia. Stilul european, clima bună și bucătăria îi atrag ca un magnet pe mulți dintre concetățenii noștri în Italia. Desigur, ei pleacă să lucreze și în alte țări: Marea Britanie, Germania, Spania, Olanda, Republica Cehă etc.
 
Lista țărilor în care se emigrează pentru ședere permanentă este la fel de vastă, dar diferă de cea a țărilor unde cetățenii moldoveni pleacă în scopul angajării la muncă. La alegerea unei reședințe permanente în străinătate, concetățenii noștri aleg în principal Rusia, Canada, Statele Unite ale Americii. Dar unii aleg țări exotice. De exemplu, Noua Zeelandă. Într-un interviu pentru NOI.md, o nouă emigrantă din Moldova a vorbit despre motivele pentru care și-a ales noua patrie și caracteristicile vieții indigene.
 
- Ina, de ce ați decis să plecați din țară?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu