marți, 20 decembrie 2011

STUDIU Eurostat: Care sînt cele mai sărace oraşe din Europa | viza.md


Eurostat a publicat statisticile anului cu privire la situaţia continentului, iar unul dintre aspectele atinse în publicaţie este percepţia rezidenţilor cu privire la sărăcia din oraşul de provenienţă.


Cetăţenii celor mai importante oraşe europene au răspuns la afirmaţia “În acest oraş sărăcia este o problemă” cu una dintre variantele: “sînt total de acord”, “sînt parţial de acord”, “sînt total împotrivă” sau “sînt parţial împotrivă”.


În urma colectării răspunsurilor, Eurostat a alcătuit clasamentul celor mai sărace oraşe europene, raportîndu-se la percepţia cetăţenilor cu privire la problemă.


Dublin, Irlanda: Dintr-un total de 1,19 milioane de locuitori, 81% din respondenţi au declarat că sărăcia este o problemă a oraşului, în timp ce numai 6% au fost împotriva acestei poziţii.


Napoli, Italia: Populaţia oraşului este de un milion de locuitori, dintre care 82% sînt de acord cu afirmaţia, iar 4% sînt împotriva afirmaţiei conform căreia sărăcia este o problemă a oraşului.


Antwerp, Belgia: Dintre cei 472 000 de locuitori, 82% văd sărăcia ca pe o problemă reală, în timp ce 3% nu sînt de acord cu afirmaţia.


Citește mai departe pe www.viza.md

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu