joi, 22 decembrie 2011

Speranţe deşarte în „primăvara nordcoreeană” | viza.md


Nu se ştie exact nici ce vîrstă are, nici ce a fost în stare să înveţe în 3 ani, în timp ce tatăl său a avut 20 ani la dispoziţie pentru a se pregăti de accederea la cîrma Coreii de Nord. Despe Kim Jong-un nu se ştie aproape nimic. Doar faptul că aparține noii generații și a studiat în Occident. Este oare suficient pentru ca în Coreea de Nord să se producă o schimbare? Evident că nu.

„Armata nord-coreeană i-a jurat credinţă lui Kim Jong-un, ceea ce înseamnă că o lovitură militară este practic imposibilă”, consideră corespondentul Reuters în China, Benjamin Kang Lim. „Armata îl susţine pe tînărul Kim. Acum, după Kim Jong-il, conducerea Coreii de Nord se va realiza colectiv, spre deosebire de perioada anterioară de dictatură a unei singure persoane”.

Noul lider nord-coreean urmează să împartă puterea cu unchiul său Jang Sung-taek, considerat principalul pretendent la moştenirea lui Kim Jong-il şi aflat din 2009 la conducerea Comisiei pentru Securitate Naţională, extrem de influente în Coreea de Nord. La moment, nu este clar ce rol va avea acest îndrumător al tînărului conducător şi dacă nu va începe lupta între principalele forţe în stat. Acest fapt ar putea duce la instabilitate într-o ţară care dispune de armament nuclear.

Citește mai departe pe www.viza.md

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu