joi, 1 martie 2012

TOP 10 - Cele mai sănătoase bucătării naţionale ale Lumii | viza.md

Nu mai e un secret pentru nimeni că, pentru a fi sănătos şi a avea o viaţă lungă, trebuie să fim atenţi la alimentaţie. O cantitate mare de grăsimi, zahăr şi hidrocarburi ce se asimilează uşor nu ne vor aduce un plus de sănătate. La rîndul lor, fructele, produsele marine, dar şi legumele, sînt în stare să ne prelungească viaţa. Acest fapt se poate vedea şi în topul celor mai sănătoase bucătării naţionale ale lumii, realizat de revista Forbes.

1. BUCĂTĂRIA JAPONEZĂ


În vîrful clasamentului la nivel mondial se află bucătăria japoneză, bucurîndu-se de tot mai multă popularitate pe întreg Globul. La baza acesteia stă o mare cantitate de peşte şi alte produse marine, algele marine, legumele (în special, diverse specii de varză, ridiche, vinete, soia). Aceasta din urmă se foloseşte la pregătirea diverselor feluri de mîncare, ce se consumă alături de preparatele din orez, fapt pentru care orezul nu reprezintă hrana principală a japonezilor. Dintre felurile de carne, japonezii o preferă pe cea de pui. Abundența de sosuri permite diversificarea bucatelor, în timp ce sosurile însele sînt destul de echilibrate la gust şi nu prea pipărate. Datorită unui asemenea regim alimentar, speranţa medie de viaţă a japonezilor constituie 82 de ani, iar persoane supraponderale se întîlnesc rar.

Continuare

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu