joi, 27 decembrie 2012

Marea Britanie nu are nevoie de măturători şi chelneri “calificaţi” | viza.md

Foto: articles.economictimes.indiatimes.com
Ministrul Afacerilor Interne al Regatului Unit, Theresa May, a declarat, că imigrația economică trebuie să fie în interes național. Sistemul existent, însă, nu este potrivit pentru a îndeplini acest lucru, scrie visa4.ru.
 
Prin urmare, actualmente doritorii să lucreze în Marea Britanie trebuie să primească o ofertă corespunzătoare studiilor lor de la un angajator britanic. Este de remarcat faptul că, în conformitate cu participanții nemijlociţi ai procesului de imigrare (angajatorii britanici), cea mai utilă este categoria vizei Tier 2 - pentru angajați cu o calificare înaltă. În Minister s-a ţinut cont de acest punct de vedere, crescîndu-se limita anuală pentru vize de această categorie pînă la 20 700. De asemenea, Home Office a extins categoria de transfer în Marea Britanie din străinătate a angajaților străini din companiile britanice, iar pentru a preveni abuzurile, au mărit salariul minim al muncitorilor străini până la 40.000 de lire sterline pe an.

În același timp, potrivit Theresa May, a fost creată o nouă rută pentru imigrație, care presupune eliberarea a 1000 de vize pentru străini cu capacităţi excepţionale și talente proeminente.

Sursa: Viza.md

miercuri, 26 decembrie 2012

Shanghai ‒ regim fără vize pentru turiștii din 45 de țări | viza.md

Foto: news.echinacities.com
Începînd cu 1 ianuarie 2013, pasagerii în tranzit aerian pot petrece trei zile în Shanghai fără viză. Autorităţile celui mai mare oraș și centru economic din China au decis să urmeze exemplul capitalei, oferind turiștilor din 45 de țări, inclusiv cetățenilor ruși, posibilitatea de a se afla în limita oraşului Shanghai timp de 72 de ore, fără perfectarea documentelor de intrare.
 
Potrivit ChinaDaily, regulile noi intră în vigoare începând cu 1 ianuarie. Din acest moment, în aeroporturile internaționale din Shanghai ("Pudong" și "Hongqiao") vor funcționa puncte de control şi de trecere, în care poate fi formalizată tranzitarea fără vize, la prezentarea documentelor care confirmă intenția turistului de a continua drumul într-o țară terță (bilet la avion și, dacă este necesar, o viză) .
 
Astfel, autorităţile orașul intenţionează să sprijine reputația Shanghai-ului ca fiind unul dintre cele mai ospitaliere oraşe din zona asiatică și să atragă mai mulți turiști.
 
Vă amintim, că pentru cetățenii Republicii Moldova este valabil regimul de vize, care prevede obţinerea unei vize în avans. Mai multe informații pot fi găsite în compartimentul VIZE.

Sursa: Viza.md

marți, 25 decembrie 2012

Ce să facem dacă într-o călătorie peste hotare s-a întîmplat un eveniment de asigurare | viza.md

Foto: blogspot.com
Oricum nu v-aţi pregăti pentru călătorie, n-aţi încerca să prevedeţi toate eventualele neplăceri, dar viața este întotdeauna gata să vă aducă o surpriză și, deseori, nu din cele mai plăcute, scrie travel.obozrevatel.com.

Una dintre cele mai dramatice situații se creează într-o călătorie atunci cînd apare un pericol pentru sănătate. Accident rutier, vătămări corporale grave, intoxicaţii alimentare - în toate aceste cazuri ar trebui să recurgem la asigurare. Primul lucru pe care trebuie să facă victima sau însoțitorul ei de călătorie – să telefoneze în Moldova, la numărul afișat în poliţa de asigurare. Compania de asigurare va verifica poliţa, programul de asigurare și va organiza rapid și gratuit un ajutor.

Desigur, puteți telefona la compania de asigurare din ţara de şedere. Aceasta, de asemenea, acordă un ajutor gratuit, dar el va necesita mai mult timp.
 
Şi dacă trebuie să plătiţi tratamentul din buzunarul dvs., atunci colectaţi originalele documentelor cu raportul medical privind diagnosticul şi medicamentele prescrise, factura pentru prestarea îngrijirilor medicale cu nota de plată sau un cec separat. Ar trebui să păstraţi, de asemenea, bonuri de plată pentru medicamente și conversații telefonice cu reprezentatul companiei de asigurări. Numai în acest caz turistul îşi va putea recupera mijloacele cheltuite.

Sursa: Viza.md

vineri, 21 decembrie 2012

Vizele de lucru pentru Australia au cinci subclase noi | viza.md

Foto: irishecho.com.au
Guvernul australian a simplificat procesul de obținere a vizelor de lucru temporare pentru specialiştii străini. Astfel, de la sfîrșitul lunii noiembrie s-a oprit acceptarea cererilor pentru anumite subclase de vize de lucru temporare (Temporary Work visa), deoarece subclasele existente anterior au fost anulate, iar în schimbul lor au fost create altele noi, transmite visa4.ru.
 
În special, în locul vizelor au apărut cinci categorii mai largi de vize de lucru temporare. Solicitanții care au aplicat pentru una dintre vizele sus-menţionate, acum, pot să pretindă următoarele categorii simplificate de vize de lucru:
  • Temporary Work (Long Stay Activity) visa (subclasa 401) – permite unui străin să vină în Australia în calitate de membru al programelor de schimb de personal, competiţiilor sportive sau pentru activități religioase;
  • Training and Research visa (subclasa 402) – un străin poate veni în Australia pe o bază temporară pentru formare profesională, efectuarea cercetărilor sau ca un participant / observator al programelor de dezvoltare profesională;
  • Temporary Work (International Relations) visa (subclasa 403) – vizele din această categorie le pot pretinde cei care intenționează să reprezinte un guvern străin (în caz dacă solicitantul nu are un statut juridic), să funcționeze în conformitate cu termenii unui acord interguvernamental sau să lucreze acasă la proprietarului vizei temporare diplomatice (subclasa 995);
  • Temporary Work (Skilled) visa (subclasa 457) – în această categorie au intervenit schimbări minime, cu excepția denumirii (pînă la 24 noiembrie, această categorie de viză se numea Business (Long Stay) (Subclass 457) visa), cerințele pentru solicitanți au rămas aceleași;
  • Temporary Work (Entertainment) visa (subclasa 420) - același lucru este valabil pentru această categorie de vize. Cu ele, străinii pot veni în Australia pentru a lucra în domeniul mass-media și de divertisment (filme, TV). Cu toate acestea, jurnaliștii, reporterii și alți lucrători mass-media trebuie să obțină vize din subclasa 457.
 
Sursa: Viza.md

joi, 20 decembrie 2012

Mexicul a schimbat regulile de intrare în țară pentru copii | viza.md

Foto: visasmex.com
De la 15 februarie 2013, în Mexic se vor schimba regulile de intrare pentru copiii sub vîrsta de 18 ani, informează trn-news.ru

Acum, toți minorii care intră în țară fără însoţirea părinților, însoțiţi de un părinte sau de persoane terțe, la intrare în Mexic și la ieşire din ţară trebuie să prezinte acordul din partea părinţilor, cu apostilă, legalizat la Ambasada Mexicului. În lipsa acestui document, la frontieră se varefuza intrarea în Mexic sau ieşirea din țară.

Amintim că cetățenii Republicii Moldova, pentru intrare în Mexic, au nevoie de vize. Viza se eliberează de către Ambasada Mexicului cu sediul la Bucureşti.
 
Sursa: Viza.md

Moldoveanca Iustina Liulenova cucerește publicul bulgar | viza.md

Foto: facebook.com
Tînăra interpretă şi muziciană Iustina Liulenova a obţinut popularitate şi recunoaştere din partea compatrioţilor din Bulgaria şi din ţara-mamă, înfrumuseţînd cu vocea şi talentul ei componenţa colectivelor „Bolgarskie solovii” şi „Mat Ritm” din Sofia.
 
Iustina a absolvit Liceul Teoretic cu predare în limba Bulgară „V. Levski” în 2007, cu menţiunea „Cel mai bun elev al promoţiei”. Reuşita bună şi diploma dată i-au permis să aleagă orice instituţie de învăţămînt superior din Bulgaria şi să fie înmatriculată fără admitere. Tînăra a optat pentru Universitatea “Sf. Climent Ohridski” din Sofia. Diploma de bacalaureat aceasta a obţinut-o la Catedra Artă, specialitatea Muzică. La moment, Iustina urmează masteratul la aceeaşi catedră.
 
Activitatea artistică a Iustinei Liulenova numără peste 200 de concerte în ţara natală şi în Bulgaria, participări la emisiuni TV şi Radio (Radio „Sofia”, BNR, BNT, TV Scat etc). În 2009, tînăra interpretă a obţinut locul I la Festivalul de muzică «С песните на Стайка Гьокова».
 
În luna mai curent, în oraşul Dobric, Bulgaria s-a desfăşurat cea de 24-a ediţie a festivalului muzical European de tineret «Сарандев». În concurs au evoluat circa 40 de interpreţi pop din 7 ţări: Bulgaria, Moldova, România, Rusia, Israel, Kazahstan şi Uzbekistan. Pentru interpretarea piesei lui Nelly Ciobanu „Hora din Moldova”, Iustina s-a învrednicit de Diploma pentru participare specială, performanţă cu care o felicităm din suflet!
 
„A fost foarte interesant să cunosc toţi participanţii din toate ţările lumii. Fiecare dintre ei este unic în felul lui. Mi-am făcut noi prieteni şi planuri de creaţie pentru viitorul apropiat. După concurs am revenit la Sofia cu impresii şi emoţii pozitive. A fost o mare fericire să reprezint anume ţara în care m-am născut. Acum, după ce am acumulat noi experienţe, merg mai departe. Ştiu că este doar începutul drumului meu în viaţa conştientă”, a spus Iustina Liulenova pentru cititorii portalului informativ VIZA.md.

Recent Iustina a înregistrat un cover pe piesa The Weeknd - The Zone ft. Drake demonstrînd talentul său muzical de excepție. Vă propunem spre vizionare un videoclip realizat la această piesă:
VIDEO si FOTO
 
Sursa: Viza.md

miercuri, 19 decembrie 2012

În 2013, Canada va solicita amprentele digitale | viza.md

Foto: fineartamerica.com
Ministrul Cetățeniei, Imigrației și Multiculturalismului al Canadei, Jason Kenney, a anunțat că, în 2013, cetățenii din 29 de state ale lumii, care vor veni în țara lor pentru studii, lucru sau doar în vizită, împreună cu cererea de viză, vor lăsa amprentele digitale, scrie visa4.ru.  Singurele excepții vor face diplomații și membrii familiilor acestora.

Informațiile colectate (foto și amprentele digitale ale solicitantului) vor fi păstrate într-o bază de date special concepută. De fiecare dată cînd solicitantul va trece hotarul Canadei, datele lui vor fi confruntate cu informațiile din baza de date pentru a se asigura că este anume persoana care se prezintă.

În 2013, Canada va cere amprentele digitale de la cetăţenii din Afganistan, Albania, Algeria, Bangladesh, Birmania, Cambodgia, Colombo, Congo, Egipt, Haiti, Iran, Irak, Laos, Pakistan, Tunisia, Palestina, Sudan, Siria, Vietnam și Yemen, precum şi din alte state. Este demn de remarcat că, în afară de Canada, tehnologii de biometrie sînt utilizate la trecerea frontierei cu SUA, Marea Britanie, Australia, Noua Zeelandă, Japonia, Coreea de Sud, Emiratele Arabe Unite, Indonezia, Malaysia, Arabia Saudită și unele țări din UE.

Sursa: Viza.md

luni, 17 decembrie 2012

Sao Tome și Principe introduce vize electronice | viza.md

Foto: aneki.com
Statul african Sao Tome și Principe schimbă regulamentul de eliberare a vizelor. Anterior, viza de intrare trebuia obținută prin intermediul companiilor aeriene. Acum însă pentru viză se poate aplica de sine stătător, informează travel.ru. Pentru a obține o viză de intrare în Sao Tome și Principe, trebuie să aplicați pe saitul serviciului de migrație al acestui stat. Va trebui să completați un formular, atașînd copia scanată a pașaportului și copia scanată a rezervării hotelului (sau, în caz de tranzit, bilete spre o țară terță) în format PDF. Examinarea cererii de viză durează 7 zile. După adoptarea unei decizii pozitive, aplicantului i se va expedia prin e-mail confirmarea cu numărul vizei individuale și codul de bare. Documentul trebuie tipărit și prezentat la îmbarcarea în avion, iar apoi – la trecerea frontierei. La punctul de control trebuie achitată taxa de viză de aproximativ 50 de dolari.
Sursa: Viza.md

Noi reglementări vamale ale UE | viza.md

Foto: wordpress.com
La 1 ianuarie vor intra în vigoare noi reguli vamale ale UE. Astfel, din anul 2013, se va introduce o formă unică a declarației vamale pentru declararea de către persoane fizice a banilor transferați. De acum înainte, suma de bani ce depășește 10 000 de euro trebuie declarată la import, export și tranzit pe teritoriul UE, transmite Euromag.
 
Măsura are drept scop combaterea mişcării fondurilor băneşti obținute pe cale ilicită și a finanțării terorismului. Acest lucru înseamnă că acum declarația vamală va trebui completată de două ori – atît la importul de numerar, cît și la exportul de pe teritoriul UE, dacă suma depășește 10 000 de euro.
 
Această regulă este valabilă și la tranzitarea țărilor UE. În nouă declarație, pe lîngă datele din pașaport, informațiile despre proprietar și suma de bani, va fi necesară specificarea originii banilor și menirea lor.

Sursa: Viza.md