joi, 31 mai 2012

Un NOU sistem de control şi evidenţă a biletelor la distanţă va fi introdus în Franţa | viza.md

Foto: visitingeu.com
Noul sistem de control şi evidenţă la distanţă a biletelor reprezintă o inovaţie în domeniul tehnicii, ce corespunde tuturor necesităţilor lumii moderne. Noile terminale mobile vor fi folosite în regim de testare şi vor permite reducerea a 2 000 de locuri de muncă, ceea ce-l face deosebit de eficient sub aspect economic.

În timpul verii accesul în muzeele din Milano va fi gratuit | viza.md

Foto: impresedili.it
În perioada 19 iunie - 30 august multe dintre muzeele milaneze îşi vor deschide uşile pentru a oferi acces gratuit vizitatorilor săi. Printre acestea se numără Muzeul Artei sec. ХХ, Galeria Artei Moderne, Castelul Sfoza, Muzeul de Istorie Naturală, Palazzo Moriggia, Centrul Acvatic, Muzeul de Arheologie şi Palazzo Morando.

Iurie Leancă solicită europenilor să facă presiuni asupra Moldovei | viza.md

Foto: arena.md
Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Iurie Leancă, a cerut Uniunii Europene să menţină presiunea asupra Moldovei pînă cînd ţara nu va căpăta statutul de candidat pentru aderarea la Uniunea Europeană. Solicitarea a fost făcută în cadrul unei întrevederi cu membrii Comisiei pentru afacerile externe din Parlamentul European.

Ucraina a modificat regulile vamale | viza.md

Foto: seap.ro
În ajunul Campionatului European de fotbal (Euro-2012), Ucraina a modificat regulile vamale. Începînd de mîine, 1 iunie, în Ucraina ba intra în vigoare noul Cod vamal.

Conform noului Cod vamal, persoanelor care călătoresc cu transport terestru sau acvatic li se oferă dreptul de a introduce fără taxă pe teritoriul ţării mărfuri în sumă de 500 de euro, iar pasagerilor curselor aeriene – pînă la 1000 de euro.
Continuare

A fost desemnată cea mai potrivită ţară pentru migranţi | viza.md

Foto: ygoy.com
Fundaţia Fundación Rey Balduino şi organizaţia din domeniul migraţiei Migration Policy Group au efectuat un amplu studiu comun cu scopul de a determina în care dintre ţările alese de către miranţi ei se simt cel mai bine şi care sînt problemele cu care se confruntă la integrarea într-o societate nouă.

Continuare

În EAU a început lupta împotriva aspectului necorespunzător al turistelor străine | viza.md

Foto: over-blog.com
În internet a fost lansată o campanie împotriva turistelor din străinătate, venite în vacanţă în Emiratele Arabe Unite. Acţiunea a fost iniţiată de cîteva localnice, care le acuză pe străine de un comportament deşănţat, informează travel.mail.ru. Potrivit acestora comportamentul dat se exprimă prin vestimentaţie inadmisibil de provocatoare (cum ar fi, de exemplu, șorturi prea scurţi în cazul femeilor), sărutările în stradă, etc. Această poziţie a femeilor musulmane se bucură şi de susţinerea societăţii.

Dacă planificaţi o vacanţă în EAU, vă sugerăm să luaţi în calcul următoarele recomandări:

Astăzi, blondele din întreaga lume se felicită reciproc | viza.md

Foto: wordpress.com
Începînd din 2006, ziua de 31 mai a fiecărui an a devenit una specială pentru toate reprezentantele sexului frumos, care se pot lăuda cu un păr blond. Această zi a fost declarată Ziua Mondială a Blondelor.

Tot în 2006, în premieră a fost oferit premiul mondial pentru blonde „Agrafa de diamant” .

Potrivit savanţilor, blondele sînt un fenomen rar, urmînd să dispară definitiv de pe suprafaţa Pămîntului către anul 2202.

miercuri, 30 mai 2012

În Polonia a fost lansată linia telefonică de securitate pentru turiştii străini | viza.md

Foto: meylina.com
Pe durata sezonului estival, din 15 mai pînă la ultima zi lucrătoare a lunii septembrie, în Polonia va funcţiona “Linia telefonică de securitate pentru turiştii străini, aflaţi pe teritoriul Poloniei”. În cadrul acestui program anual, desfăşurat de către Organizaţia Poloneză a Turismului (PTO), vizitatorii străini, printre care şi microbiştii, vor putea beneficia de asistenţă în situaţii de criză, dar şi de consultanţă în diferite chestiuni legate, de exemplu, de probleme de sănătate, pierderea actelor sau solicitarea informaţiilor turistice. De asemenea, la dispoziţia turiştilor este pusă linia telefonică informativă gratuită: 800 200 300 pentru apeluri de la telefoane fixe şi una cu apel taxat de la telefoanele mobile, conform planului tarifar al operatorilor de telefonie mobilă: +48 608 599 999.
 
Iată orarul de lucru al liniilor telefonice:
Continuare

5 cele mai cunoscute atracţii turistice ale Amsterdamului | viza.md

Capitala Olandei, oraşul Amsterdam este o destinaţie turistică populară în Europa. În continuare sînt prezentate 5 locaţii din Amsterdam, care se bucură de cea mai mare popularitate.

1. Muzeul Naţional al Olandei
Muzeul Naţional al Olandei poate trezi interes şi celor care nu au fost niciodată la o galerie de arta. Exponatele adunate aici îl transformă în unul dintre cele mai rare muzee din lume. Pe teritoriul muzeului, de asemenea, se află o grădină, statui, havuzuri şi lacuri special amenajate.

Descoperă Albania turistică | viza.md

 
Turiştii pot profita din plin de peisajul sălbatic şi muntos al Albaniei, precum şi de plajele cu nisip şi lacurile frumoase. Pe coasta de sud pot fi practicate înotul, scufundările, navigaţia şi pescuitul. Există două zone prioritare pentru dezvoltarea turismului – zonele de coastă, în special, între Velipoja şi Karavasta în nord, între golful Vlora şi Llogara.

1. Oraşul Tirana cu numeroasele muzee, precum Muzeul Istoric Naţional, galeriile de artă naţionale şi Expoziţia de Artă Folclorică. In Tirana se mai află Palatul Culturii, care adăposteşte opera, baletul şi biblioteca naţională, moscheea Ethem-Bey şi turnul cu ceas, înalt de 35m. Cea mai bună privelişte a oraşului poate fi admirată din Cimitirul Martirilor, unde se află şi Monumentul “Mama Albania.”

Continuare

Japonia îşi reabilitează ramura turismului | viza.md

Foto: oursurprisingworld.com
Oficiali din industria turismului susţin că, cel mai probabil, către anul viitor ramura va reveni complet la parametrii de odinioară. La un an după cutremurul şi tsunami-ul din regiunea Tohoku şi explozia de la Centrala Atomică Fukusima-1, sectorul turistic al Japoniei e în continuare în dificultate.

Potrivit Consiliului Mondial de Călătorii şi Turism (WTTC), în Japonia s-a produs o scădere drastică a fluxului de turişti străini – cu 28% comparativ cu anul precedent. La Tîrgul Internaţional de Turism de la Berlin (ITB) - un eveniment reprezentativ la care se adună actori de top din industria turismului, delegatul din Tokio Hiromi Walbenberger a declarat că mari speranţe se pun în primăvara anului viitor, cînd numărul turiştilor va reveni la cel de dinaintea evenimentelor din martie 2011.

Autorităţile de la Beijing intenţionează să simplifice regimul de vize | viza.md

Foto: chinese-flag.org
În prezent, reprezentanţii autorităţilor de la Beijing intenţionează să implimenteze simplificarea regimul de vize. În condiţiile în care regimul va fi aprobat, perioada de şedere a turiştilor în Pekin, se va prelungi pînă la 3 zile.
 
Administratorii industriali pekineji sunt de părere că odată cu introducerea noului regim, va creşte în mod semnificativ fluxul de turişti în ţară.
 
Reamintim că în Shanghai este introdus regimul simplificat de vize de mult timp. Aici, turiştii pot sta pînă la două zile fără necesitatea obţinerei unei vize.
 
Sursa: Viza.md

Oficialii moldoveni mai cred că moldovenii vor călători în UE fără viză | viza.md

30.05.2012
Foto: InfoMarket
Oficialii moldoveni sunt optimişti în ceea ce priveste obţinerea regimului liberalizat de vize pentru cetăţenii Republicii Moldova. Potrivit preşedintelui Comisiei de politică externă, Igor Corman, combaterea corupţiei ar putea să nu reprezinte un obstacol în acest proces, dacă politicienii vor munci si vor manifesta voinţă. Drept exemplu în acest caz, liderul Partidului «Moldova Unită», Vladimir Ţurcan, a vorbit despre reuşita ţarii vecine, România, în procesul de aderare, dar şi despre Bulgaria. 

Nimeni nu se grăbeşte să renunţe la euro | viza.md

Foto: gosouthonline.co.za
Peste mai mult de doi ani după declanşarea crizei, cetăţenii a cinci ţări din zona euro, inclusiv ai Greciei, susţin că moneda euro nu le-a adus bine. Cu toate acestea, nu vor valute vechi, scrie The New York Times, citînd un studiu prezentat marţi.
 
"Grecia, ţară expusă la cel mai mare risc de a părăsi zona euro, a devenit un exemplu tipic al acestei situaţii contradictorii. Grecii, mai mult decît oricine altcineva, tind să afirme că ţara a fost slăbită în urma integrării economice europene. Totodată, potrivit datelor sondajului, numărul susţinătorilor monedei euro s-a dovedit a fi cel mai mare", menţionează Paul Geitner.
 
Continuare

Integrarea europeană a Republicii Moldova: reforme şi impactul | viza.md

Integrarea europeană a Republicii Moldova: reforme şi impactul | VIDEO

Leancă pleacă întro vizită de lucru la Bruxelles | viza.md

Foto: epochtimes-romania.com
Viceprim-ministru, Iurie Leancă, pleacă astăzi la Bruxelles. Agenda vizitei va include întrevederi cu Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe şi Politica de Securitate, Catherine Ashton, Preşedintele Comisie pentru Afaceri Externe a Parlamentului European, Elmar Brok, Raportorul pentru Acordul de Asociere din cadrul Parlamentului European, Graham Watson.

Germania va susţine şi în continuare Republica Moldova pe calea reformelor şi integrării europene | viza.md

Foto: moldpres.md
Germania va susţine şi în continuare Republica Moldova pe calea reformelor şi integrării europene. O declaraţie în acest sens a făcut, ieri, Dirk Niebel, ministrul Federal al Germaniei pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare, la o conferinţă de presă, aflat într-o vizită la Chişinău, cu prilejul aniversării a 20-a de la stabilirea relaţiilor diplomatice dintre R. Moldova şi Republica Federală a Germaniei.

Cele mai frumoase metrouri din lume | viza.md

Foto: basetop.ru
Călătorind printr-o ţară necunoscută sau, dimpotrivă, una destul de cunoscută şi chiar dragă, oricine îşi doreşte să descopere cît mai multe locuri originale. Nimic mai simplu – coborîţi sub pămînt. Nu vă fie frică – nu vă sugerăm să mergeţi să cercetaţi peşteri, cavouri, sau, Doamne fereşte!, sisteme de canalizare – şi fără ele sub pămînt există o sumedenie de locuri interesante.

În orice oraş mare din lume există metrou, iar unele dintre acestea sînt la fel de impresionante ca şi monumentele sau muzeele. Vă invităm să vizitaţi cele mai creative staţii de metrou.

Informaţie oficială: Printre victimele cutremurului din Italia NU sunt MOLDOVENI | viza.md

Foto: wordpress.com
Printre victimele cutremurului din Italia nu sunt moldoveni. Informaţia a fost oferită de către Consulatul General al Republicii Moldova la Bologna, reprezentantul direcţiei Relaţii Internaţionale, din cadrul Serviciului Protecţie Civilă al Republicii Italiene.
 
Potrivit sursei citate, bilanţul celor decedaţi în urma tragediei, atinge cifra de 15. Consiliul de miniştri italian a declarat situaţie excepţională (pentru 60 de zile) în următoarele provincii: Mantova, Modena, Bologna şi Ferrara.

marți, 29 mai 2012

MAEIE avertizează: călătoriile în Macedonia sînt periculoase | viza.md

Foto: karadeniz-press.ro
Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene recomandă cetăţenilor moldoveni să manifeste prudenţă sporită la efectuarea călătoriilor în Macedonia sau la tranzitarea teritoriului acesteia.
 
Potrivit MAEIE, situaţia de securitate din Macedonia este deteriorată şi există risc sporit de a degenera în tensiuni şi manifestaţii, în special în nordul ţării (oraşele Gostivar, Tetovo, Kumanovo), în vest şi în capitala Skopje.

Au fost desemnate cele mai bune şi cele mai rele plaje din Europa | viza.md

 
Cipru, Croaţia, Malta şi Grecia – iată ţările care, potrivit Agenţiei Europene de Mediu (EEA) şi Comisiei Europene, se află în topul ţărilor europene cu cea mai curată apă pe plaje. După cum se menţionează în raportul anual ale organizaţiilor respective, circa 90% din plajele din aceste ţări corespund celor mai rigide standarde privind calitatea apei.

Călătoriile moldovenilor în UE fără viză, se amînă | viza.md

 URMARESTE VIDEO

„Rospotrebnadzor” este dispus să simplifice procedura de livrare a vinurilor moldoveneşti în Rusia | viza.md

Foto: noi.md
Serviciul Federal de Supraveghere în Domeniul Protecţiei Consumatorilor şi Bunăstării Populaţiei al Federaţiei Ruse („Rospotrebnadzor”) examinează posibilitatea simplificării procedurii de livrare a producţiei alcoolice moldoveneşti în Rusia. De asemenea, „Rospotrebnadzor” ar putea recunoaşte rezultatele cercetărilor de laborator efectuate de Centrul Naţional privind Calitatea Producţiei Alcoolice din Moldova.

Actele de studii moldoveneşti ar putea fi recunoscute în Italia | viza.md

Foto: stagiere.md
La Roma, în cadrul consultărilor consulare între ministerele de externe ale Moldovei şi Italiei, care s-au desfăşurat pe 24 mai, a fost pusă baza discuțiilor privind simplificarea procedurilor de recunoaștere a actelor de studii moldovenești. La eveniment au participat reprezentanți ai tuturor ministerelor de resort.

Partea italiană a confirmat disponibilitatea organizării primei runde de consultări la Chişinău în vederea negocierii Acordului bilateral privind recunoaşterea actelor de studii în perioada iulie-septembrie 2012.

Continuare

La Chişinău va avea loc Festivalul sporturilor extreme | viza.md

Foto: mport.bigmir.net
Prima zi de vară în Chişinău va fi marcată prin odihnă activă. La 1 iunie, în faţa Centrului Comercial "Uniс" va demara Festivalul sporturilor extreme – "Urban sports – season opening".
 
Locuitorii capitalei vor putea aprecia la justa valoare dinamismul spectacolului fascinant cu participarea sportivilor moldoveni. Programul cuprinde competiţii de rolleri, skate board-işti, precum şi evoluţiile demonstrative la probele sportive de parkour, footbag, freestyle, workout.

Japonia văzută cu ochii turiştilor | viza.md

 Japonia este o îmbinare între Occident şi Orient, fiind un impresionant producător de maşini, computere şi, în acelaşi timp, ţinutul gheișelor. O ţară modernă şi interesantă cu o moştenire puternică, Japonia a fost mult timp atrăgătoare pentru călătorii, oferind o gamă foarte variată de atracţii, de la comori istorice şi culturale pînă la privelişti moderne şi futuriste şi păduri minunate, munţi şi coastă marină. Cele două destinaţii turistice faimoase din Japonia modernă sînt vechile capitale Nara şi Kyoto.
Continuare + VIDEO

Grecia planifică să depăşească criza financiară cu ajutorul turismului | viza.md

Foto: dolmenyachts.com
La doi ani de la oferirea primului pachet de asistenţă financiară Greciei, riscul părăsirii de către eleni a zonei euro e mai mare ca niciodată. Căutările unor scenarii de depăşire a crizei – fie o dezmembrare, fie o nouă etapă de integrare a zonei valutei unice – se activizează tot mai mult, pe măsură ce situaţia devine tot mai alarmantă.

În sezonul estival din acest an, Grecia planifică să ţină piept crizei cu ajutorul turismului. În acest scop, antreprenorii şi administratorii de hoteluri locale, precum şi agenţiile de turism, prezintă oferte din ce în ce mai atractive. Anul acesta, vacanţele în Grecia costă cu 15% mai puţin faţă de 2011 şi îi vor costa pe moldoveni circa 300-400 de euro.

Croaţia majorează taxele rutiere în ajunul sezonului estival | viza.md

Foto: zkahlina.ca
Din luna iunie a anului curent Croaţia va majora taxele rutiere cu 15 %, au anunţat joi oficiali ai ţării. Măsura are drept scop sporirea veniturilor statului.

Pe parcursul ultimului deceniu Croaţia a făcut investiţii masive în dezvoltarea reţelei de drumuri, majoritatea cărora au fost finanţate din credite pe termen lung. Totodată, întreprinderile de stat din domeniul construcţiei drumurilor au acumulat datorii substanţiale, ceea ce a dus la o sporirea deficitului bugetar.
Continuare

Inundaţiile fac prăpăd în Europa | viza.md

Foto: sodahead.com
Ploile torenţiale şi furtunile au făcut ravagii în mai multe zone ale Europei, sute de oameni fiind evacuaţi din calea apelor în Franţa şi Bosnia Herţegovina.
 
În estul Franţei, în regiunea Nancy şi în localităţile învecinate peste 4.000 de case au rămas fără curent electric, iar mai multe drumuri au fost închise.

Călătoriile moldovenilor în UE fără viză, se amînă | viza.md

Foto: evenimentul.md
Călătoriile cetăţenilor moldoveni în Uniunea Europeană fără viză se amînă. Republica Moldova nu va avea regim liberalizat de vize pînă la sfîrşitul acestui an. Ministrul de Externe, Iurie Leancă nu se aventurează să dea noi termene, însă, se declară optimist în ceea ce priveşte liberalizarea regimului de vize cu Uniunea Europeană. 
 
Şeful diplomaţiei de la Chişinău a declarat că prima fază a dialogului privind liberalizarea regiumului de vize urma să se încheie în iarnă. Iar această întîrziere de jumătate de an a fost provocată de polemicile vizavi de acest subiect pînă şi în cadrul Alianţei de guvernare.

Reguli noi la trecerea frontierei dominicane | viza.md

Foto: allflags.org
Autorităţile dominicane au decis să înăsprească condiţiile de intrare în ţară pentru cetăţenii străini.
 
Începînd cu 1 iunie 2012, doritorii de a călători în statul Dominica vor fi obligaţi să prezinte paşaportul valabil cel puţin încă 6 luni de la data ieşirii din ţară. Dacă foaia turistică a fost procurată pînă la 1 iunie curent, turiştilor li se va permite să părăsească ţara fără a fi respectată noua regulă de intrare pe teritoriul dominican.

Turismul medical devine o direcţie prioritară în Malaezia | viza.md

Foto: thaitravelnews.net
Malaezia este una dintre stelele turismului din sud-estul Asiei. Cu o locaţie strategică între Oceanul Indian şi Marea Chinei de Sud, țara a fost locul de întîlnire pentru comercianţii şi călătorii din vest şi est. Malaezia este formată din 13 state: Johor, Malacca, Pahang, Penang, Perak, Sabah, Sarawak, Terengganu, Kelantan, Negeri Sembilan, Kedah, Perlis şi Selangor. Capitala Kuala Lumpur este cel mai mare oraş şi centrul cultural şi economic al ţării.

Una din direcţiile prioritare ale turismului în Malaezia este cea medicală, prezentînd rezultate-record. După cum arată datele Ministerului Sănătăţii din Malaezia, în ultimii ani, numărul de beneficiari ai turismului medical a crescut cu peste 30%, corespunzător s-au majorat şi veniturile.
Continuare

luni, 28 mai 2012

Odihnă în Grecia pentru cetăţenii moldoveni | viza.md

 
Grecia ocupă extremitatea sudică a Peninsulei Balcanice. Este o ţară muntoasă cu relief fragmentat, care include un mare număr de insule și ocupă o parte continentală, una peninsulară, Pelopones, şi o parte insulară, alcătuită din Insulele Ionice, Ciclade, Sporade şi Creta.

Pentru a călători în Grecia cetăţenii Republicii Moldova au nevoie de viză. O solicitare de viză poate fi depusă la Centrul comun de eliberare a vizelor. Formularul de cerere şi componenţa dosarului de viză pot fi văzute aici.

Vacanţa de vară în Turcia devine mai scumpă | viza.md

Foto: http: lizaklimenko.wordpress.com
Doritorii de a se odihni în Turcia în această vară vor trebui să achite cu 10-12% mai mult pentru foaia turistică comparativ cu anul trecut. Costul unui sejur va fi în jur de 500 de euro.  Această creştere se datorează majorării preţului de cazare pentru turiştii care doresc să-şi petreacă vacanţa pe litoralul turcesc.
 
Cetăţenii Republicii Moldova au nevoie de viză pentru a călători în Turcia, care se obţine în baza paşaportului şi actelor necesare la sosirea în aeroport, fiind acordată pe o perioadă de 30 de zile.


Hotelurile din Republica Dominicană nominalizate la „World Travel Awards 2012” | viza.md

Foto: destination360.com
Anul acesta, mai multe hoteluri din Republica Dominicană au fost nominalizate la diverse categorii ale premiului „World Travel Awards 2012” în regiunea Caraibelor. Însăşi nominalizarea are o mare importanţă pentru reprezentanţii din domeniu. Nu înzadar anume acest premiu este supranumit ”Oscar al turismului”.

Republica Dominicană
, ca ţară, a fost nominalizată în următoarele categorii: cel mai bun aeroport (Aeroporturile Punta Cana şi La Romana), cea mai bună destinaţie pentru plajă, cea mai bună destinaţie de cruazieră, cea mai bună destinaţie pentru turism sportiv și cel mai bun brand turistic, informează portalul votpusk.ru. Învingătorii din regiunea Caraibelor vor fi anunţaţi pe data de 14 septembrie 2012 la hotelul Beaches Turks & Caicos Resort Villages & Spa, situat pe insulele Turks & Caicos.

Ratingul celor mai bune hosteluri din lume | viza.md

Foto: momondo.com
Utilizatorii portalului Hostelworld.com au participat la un sondaj, în cadrul căruia au ales cele mai bune hosteluri din lume. Lista cîştigătorilor premiului Hoscar a fost plasată pe site-ul de rezervare a hostelurilor.

În procesul votării, evaluarea s-a produs conform unor astfel de criterii precum siguranţa, amplasarea, calitatea deservirii, distracţiile şi curăţenia.

Uniunea Europeană reduce numărul persoanelor implicate în misiunea din KOSOVO | viza.md

Foto: wikimedia.org
Uniunea Europeană a anunţat că în această vară va reduce cu 25% efectivele misiunii sale Eulex de poliţie şi justiţie în Kosovo. Potrivit reprezentanţilor UE, această decizie nu va afecta continuarea luptei împotriva crimei organizate şi anchetele privind crimele de război şi traficul cu organe.

Misiunea „statului de drept” dusă de UE în Kosovo este cea mai mare misiune civilă desfăşurată vreodată de Uniune. În această vară, „unul din patru membri ai personalului va părăsi misiunea”, a subliniat comandantul operaţiunilor civile ale UE, Hansjoerg Haber, în cursul unei conferinţe de presă la Bruxelles.

Colaborare externă pentru nevoi locale | viza.md

Colaborare externă pentru nevoi locale |VIDEO

Zboruri low-cost pentru cetățenii moldoveni – 50 de destinații | viza.md

Foto: blogspot.com
Cetățenii Republicii Moldova, în cîteva săptămîni vor avea acces la curse aeriene efectuate în baza principiilor low-cost. Operatorul aerian naţional Air Moldova şi compania Blue Air au semnat recent un acord de colaborare privind operarea curselor la preţuri reduse spre 50 de destinaţii europene, informează Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor /MTID/.

Barcelona, în top cinci ale celor mai bune oraşe din lume pentru shopping | viza.md

Foto: webdesignhot.com
Anul acesta, Barcelona a fost inclusă în lista  celor mai bune cinci oraşe pentru shopping. Potrivit studiului, pe locul doi s-a clasat Londra, „bronzul” a fost acordat Parisului, pe locul 4 se află Milan, şi, în sfîrşit, pe poziţia a 5-a – Barcelona.

Cine va reprezenta Moldova la "Miss World-2012"? | viza.md

Foto: donaldngyen.blogspot.com
Site-ul oficial Missworld.com a publicat deja o listă a celor 52 de cîştigătoare ale concursurilor naţionale de frumuseţe. Acestea vor reprezenta ţările lor la concursul internaţional "Miss World-2012". Deocamdată, nu se ştie dacă Republica Moldova va participa la competiţia internaţională.
 
În acest an, din motive necunoscute, nu a fost organizat un concurs naţional de frumuseţe. Organizatorii nu au făcut declaraţii oficiale despre cauzele din care acest eveniment nu a avut loc. Corespondentul portalului NOI.md a încercat în zadar să contacteze conducerea Biroului ”Miss Moldova”.

Copii în vîrstă de pînă la 12 ani se vor putea odihni în Dubai gratis | viza.md

Foto: citypictures.net/
Agenţiile de turism demult au început să promoveze EAU ca pe un tărîm senzaţional de contraste. Există şi adevăr în acest clişeu: munţi, plaje, deşerturi, oaze, curse de cămile şi pieţe de beduini, toate îngrămădite într-o zonă relativ mică. Legendarele magazine scutite de taxe vamale sînt umbrite de faptul că nu mai poţi găsi mărfuri cu adevărat ieftine, din cauza inflaţiei mari din Emirate.
 
Dubai este una dintre cele mai populare destinaţii turistice, fiind unul dintre cele mai mari centre comerciale, finaciare şi turistice din Orientul Apropiat, tempoul dezvoltării căruia este comparabil cu cel al Shanghaiului.

Moldovenii călătoresc tot mai mult în străinătate | viza.md

Foto: lifeinsurancebeneficiary.org
În ianuarie-martie 2012, agenţiile de turism din Moldova au acordat servicii turistice pentru 21,1 mii de turişti şi excursionişti, cu 14,4% mai mult decît în perioada similară a anului 2011.
 
Potrivit datelor Biroul Naţional de Statistică, în perioada de referinţă ţara noastră a fost vizitată de 1384 turişti şi excursionişti străini, dintre care 60,3% au sosit în scopuri de afaceri şi profesionale, 34,6% - la odihnă şi 5,1% - pentru a beneficia de tratament medical.

Cele mai bogate companii din Republica Moldova au un capital de peste 7 miliarde de lei | viza.md

Foto: bizmedia.md
În luna aprilie 2012 pe primul loc în clasamentul capitalizării bursiere s-a clasat Banca comercială  "Moldova Agroindbank" SA cu o valoare de piaţă a acţiunilor de 1,291 de miliarde de lei. În martie 2012, această bancă avea o capitalizare mai mică cu 108 mil lei.
 
La o distanță mică de liderul clasamentului urmeaza în top BC "Victoriabank" SA cu o capitalizare a actiunilor la BVM de 1 200 mil. lei. Pe locul trei se află actiunile emise de BC "Banca de Economii" SA cu o capitalizare de circa. 702 mil. lei, relatează Agenţiia de Rating şi Estimare "Estimator-VM".

vineri, 25 mai 2012

Catedrala italiană din arbori vii (FOTO) | viza.md

 
Ştim cu toţii că, de obicei, catedralele sînt construite din piatră, lemn şi sticlă, chiar şi de unul singur, pe tot parcursul vieţii. Iar la marginea oraşului italian Novaledo, catedrala creşte de sine stătător, formată din coroanele arborilor de diferite specii. Nu, din păcate, aceasta nu este o anomalie naturală, ci o operă creată de om. Pe o suprafaţă de aproximativ 650 de metri pătraţi sînt instalate 42 de coloane din lemn, care alcătuiesc pereţii şi bolta catedralei. În interiorul coloanelor sînt plantaţi copaci de castan şi nuc – cu timpul aceştia vor lua forma coloanelor şi astfel, vor finaliza construcţia templului minunat.

Vedere fabuloasă de la înălţimea de 250 km | viza.md

Un film captivant prezintă frumusețea Pămîntului de pe orbită. Pozele făcute au fost prelucrate de calculator şi au fost montate într-un videoclip.
Continuare

Cutremur de pămînt în largul Mării Norvegiei; posibil un tsunami local | viza.md

Foto: agerpres.ro
Un cutremur de pămînt cu magnitudinea 6,2 grade s-a produs în noaptea de joi spre vineri în Marea Norvegiei, transmite Institutul american de geofizica (USGS), care pentru a măsura puterea unui seism foloseşte scara 'magnitudinii momentului', potrivit Sott.net.
 
Conform USGS, epicentrul mişcării telurice a fost localizat la 601 km nord-vest de oraşul Tromso şi aproape la 1000 km distanţă de Murmansk (nord-vestul Rusiei), la o adîncime de 8,8 kilometri.

În acelaşi timp, Centrul american pentru alerte de tsunami în Pacific a evaluat la 6,5 grade cutremurul din Marea Norvegiei, subliniind necesitatea instituirii unei alerte de val seismic local.
 
Sursa

Regim facilitar de vize cu Australia | viza.md

Foto: malumnalu.blogspot.com
Începînd cu 1 iulie curent, cetăţenii moldoveni care doresc să călătorească în Australia vor beneficia de un regim facilitar de vize. 
 
Solicitanţii vor putea aplica setul de acte şi copiile documentelor necesare on-line la Ambasada Australiei la Moscova. Aceştea vor fi informaţi de asemenea on-line, despre decizia Departamentului de Imigrare şi Cetăţenie al Guvernului Australiei, care va fi inclusă automat în sistemul avansat de înregistrare a călătorilor (Advance Passanger Processing System), valabil în toate aeroporturile internaţionale.
 
Cetăţenii moldovenii şi rezidenţii vor fi supuşi controlului la frontieră în baza confirmării on-line parvenită de la Ambasada Australiei şi a datelor care vor figura automat în sistemul electronic, cu opţiunea de afi accesat 24/24 ore la numărul de telefon +61 1300 368 126, sau la adresa electronică: eoc@immi.gov.au a Centrului de Operaţiuni de Intrare în Australia (Entry Operations Centre).

Sursa: Viza.md

Rata refuzurilor la vizele în UE pentru cetăţenii moldoveni s-a micşorat | viza.md

Foto: kp.ru
Se observă o reducere substanţială a numărului refuzurilor la obţinerea ceririlor de vize în UE pentru cetăţenii moldoveni în consulatele statelor Uniunii Europene la Chişinău. Aceasta este concluzia celei de-a şaptea şedinţe a Comisiei mixte Moldova – UE privind gestiunea Acordului de Liberalizare a Regimului de Vize cu UE.
 
Potrivit comunicatului de presă Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene reducerea ratei de refuzuri confirmă creşterea nivelului de încredere faţă de solicitanţii de vize din Moldova. Delegaţiile UE şi Rpublicii Moldova au apreciat majorarea substanţială a numărului de multivize, oferite cetăţenilor moldoveni, fapt care asigură un înalt grad de flexibilitate la călătoriile în UE.  

Riga, declarată cea mai ieftină capitală europeană | viza.md

Foto: mariatravel.ro
Riga, capitala Letoniei, este un important centru cultural politic şi financiar, dar şi cea mai mare metropolă din ţările Baltice. Aceasta se remarcă prin arhitectură – o combinaţie a stilurilor Art Nouveau, medieval, germanic şi clasic.

Fiind cea mai mare capitală Baltică, Riga se bucură de o mare popularitate printre turiştii europeni.

Recent, Riga s-a ales cu titlul de cea mai accesibilă destinaţie pentru tururile de weekend.