marți, 31 ianuarie 2012

Suedia va acorda Moldovei asistenţă economică şi tehnică în valoare de 50 milioane de euro | viza.md


Suedia va acorda Moldovei asistenţă economică şi tehnică în valoare de 50 de milioane de euro. Banii vor fi folosiţi într-un spectru larg de activităţi, începînd cu drepturile omului şi pînă la eficienţa energetică. Anunţul a fost făcut în contextul vizitei de două zile a unei delegaţii parlamentare a Regatului Suediei la Chişinău.

"Parlamentul Suediei a selectat Moldova ca ţară prioritară pentru parteneriat pe parcursul anului 2012. Suedia acordă Republicii Moldova pentru perioada anilor 2011-2014 asistenţă economică, tehnică şi financiară de peste 50 de milioane de euro", a declarat preşedintele Parlamentului, Marian Lupu.


Continuare pe www.viza.md

Hotel - capsulă | viza.md


Compania Attrape Rêves din Franţa a propus o alternativă neobişnuită pentru hoteluri tradiţionale, instalînd într-un sat de pe Coasta de Azur, Alloche, neobişnuiţii coconii-capsule transparenţi, în care pot rămîne peste noapte turiştii. Din aceste capsule se deschide o privelişte minunată a cerului nocturn, iar o hartă stelară şi un telescop profesional, care primesc turiştii, ocupînd o cameră în acest hotel, vor ajuta la orientarea în constelaţii.

Continuare pe www.viza.md

Tranzacţia care confirmă puterea economică uriaşă a Chinei | viza.md


Compania germana cu tradiţie, Putzmeister, cel mai probabil va fi cumpărată de chinezii de la Sany Heavy Industry Co Ltd, contra sumei de 360 de milioane de euro, anunţă Reuters. Este o nouă dovadă a puterii economice şi a expansiunii Beijingului în lume.


Putzmeister, producător de pompe de beton, este o companie de familie, cu venituri de aproximativ 570 de milioane de euro.

Continuare pe www.viza.md

Cele mai neobişnuite clădiri din lume | viza.md

Există clădiri frumoase, clădiri neobişnuite ... iar uneori există nişte structuri cu totul exorbitante, neasemuite cu nimic altceva, şi de fapt este uneori dificil să aflaţi, ce se înalţă în faţa Dvs. ,o casă sau altceva?

Casa-maşină (Salzburg, Austria)

Continuare pe www.viza.md

Serviciul Federal de Securitate: China a început cucerirea Rusiei | viza.md


Serviciul Federal de securitate al Rusiei a făcut public faptul „expansiunii demografice” a Chinei, orientată spre Rusia. Potrivit instituţiei, chinezii efectuează falsificări masive ale permiselor de conducere emise în Rusia. Aceasta are loc cu îngăduința autorităţilor chineze, ceea ce i-a făcut pe oficialii ruşi să conchidă că autorităţile chineze tolerează strămutarea propriilor cetăţeni către Rusia.

Continuare pe www.viza.md

UGG-urile, interzise într-o şcoală din Philadelphia | viza.md


UGG-urile au fost interzise de directorul unei şcoli generale din Philadelphia. Cizmele la modă aveau dublă întrebuinţare. Copiii le foloseau pentru a ascunde telefoanele mobile interzise de regulamentul şcolar, potrivit La Repubblica.


Astfel, conducerea unităţii de învăţământ a decis că elevii trebuie să lase încălţările în dulapurile lor, în afara sălilor de clasă, şi să se încalţe cu pantofi în care nu pot ascunde obiecte interzise. Decizia a creat un val de nemulţumire în rândul tinerilor şi al familiilor lor.

La Los Angeles a avut loc gala Premiilor Sindicatului American al Actorilor | viza.md


La Los Angeles (SUA), duminica trecută, s-a desfăşurat ceremonia de decernare a premiilor Sindicatului American al Actorilor („Screen Actors Guild Awards”). Jean Dujardin din "Artistul" a cucerit premiul pentru „Cel mai bun actor în rol principal”, iar Viola Davis a fost premiată pentru rol principal feminin, datorită rolului din "The Help/Culoarea sentimentelor".

Cîştigătoarea premiului acordat de Sindicatul American al Actorilor pentru „Cea mai bună actriţă în rol secundar” a fost Octavia Spencer ("Culoarea sentimentelor"). În acelaşi timp, la categoria rezervată actorilor în rol secundar învingător a ieşit Christopher Plummer ("Beginners"). La categoria „roluri principale în drame de televiziune”, printre cîştigători s-au numărat Steve Buscemi ("Imperiul din Atlantic City") şi Jessica Lange ("American Horror Story").

Continuare pe www.viza.md

Mai multe puncte de trecere a frontierei moldo-ucrainene au fost blocate | viza.md


Mai multe puncte de trecere, situate la frontiera moldo-ucraineană, şi-au suspendat temporar activitatea. Potrivit Serviciului de Grăniceri, acestea au fost închise din cauza podurilor de gheaţa formate pe râul Nistru, ce împiedică traficul fluvial.


Punctele de trecere a frontierei Cosăuţi-Yampoli şi Soroca-Tsekinovka și-au sistat activitatea până la îmbunătățirea condițiilor meteo care ar duce la deblocarea traficului de pe Nistru.

Continuare pe www.viza.md

Regizorul Mircea Daneliuc le-a oferit un cadou moldovenilor din Iaşi | viza.md


După cum relatează jurnalul.ro omul de cultură Mircea Daneliuc le-a oferit o supriză plăcută moldovenilor, şi nu numai lor. Prozatorul, dramaturgul, actorul şi cunoscutul cineast a participat la mai multe întîlniri cu publicul cinefil în capitala Moldovei.

M.Daneliuc a fost prezent recent la proiecţia de gală a unuia dintre ultimele sale filme "Cele ce plutesc” (2009), ocazie cu care a lansat şi cartea cu acelaşi nume "Cele ce plutesc". Variaţiuni pe tema unui scenariu”.


Continuare pe www.viza.md

„Costa Concordia” va rămîne lîngă insula Giglio încă mult timp | viza.md


Gigantica navă de croazieră naufragiată „Costa Concordia” va rămîne lîngă litoralul insulei italiene Giglio pînă la sfîrşitul anului sau poate chiar mai mult. Pentru ridicarea navei la suprafaţă este nevoie de cel puţin 9 luni, însă condiţiile climaterice, deocamdată, nu permit începerea acestei operaţiuni.

Locuitorii insulei încep să se deprindă cu faptul că nava a devenit o parte din peisajul litoralului. La bordul navei continuă să rămînă peste 2 mii de tone de combustibil. Pomparea petrolului se amînă, iar în cazul unei scurgeri o catastrofă ecologică va fi inevitabilă.

Pînă în prezent, 16 persoane continuă să fie date dispărute, iar căutările continuă. Din momentul naufragiului, pe 13 ianuarie, salvatorii au găsit corpurile neînsufleţite ale 17 persoane.

Sursa

Consiliul Europei încearcă să întărească nivelul de încredere dintre Chişinău şi Tiraspol | viza.md


Consiliul Europei intenţionează să desfăşoare un şir de acţiuni în vederea consolidării nivelului de încredere dintre Chişinău şi Tiraspol. Declaraţia a fost făcută de reprezentantul special al Consiliului Europei în Moldova, Ulvi Akhundlu, în cadrul întrevederii cu şeful departamentului transnistrean de externe, Nina Ştanski.

Potrivit oficialului european, este vorba despre o serie de seminare şi traininguri pentru reprezentanţii de pe ambele maluri ale Nistrului. Acţiunile vor viza mai multe direcţii şi vor cuprinde activitatea mass-media, societatea civilă şi domeniul ocrotirii sănătăţii.


Continuare pe www.viza.md

Vînătorii puşi pe treabă: S-au înmulţit vulpile în Moldova | viza.md


Şase vulpi doborîte în doar cîteva ore. Oamenii au ieşit înarmaţi cu puşti, pentru a vîna vulpile care s-au înmulţit, în ultimul timp, pe teritoriul Republicii Moldova. Potrivit Academiei de Ştiinţe, la o mie de hectare ar trebui să fie doar două vulpi. Acum, însă, numărul acestora a ajuns la 40.

"În perioada iernii, ele se grămădesc pe lîngă sate şi aici putem să le găsim. Astăzi participăm la o vânătoare de vulpi cu cîini dresaţi, cu vînători experimentaţi şi sperăm să avem noroc", a menţionat Oleg Ciocoi, preşedintele Asociaţiei Vînătorilor şi Pescarilor.


Continuare pe www.viza.md

luni, 30 ianuarie 2012

Şoferii care nu şi-au echipat maşinile pentru iarnă vor fi întorşi de la frontiera cu România | viza.md


Şoferii care nu şi-au echipat maşinile pentru iarnă vor fi întorşi de la frontiera cu România. Avertismentul a fost făcut de Serviciul Grăniceri din Moldova.

Echipamentele ar trebui să includă cauciucuri de iarnă, lanţuri şi alte accesorii necesare.

Continuare pe www.viza.md

Summitul UE: lumina de la capătul tunelului crizei datoriilor? | viza.md


Soluţionarea problemei datoriilor suverane ale statelor din zona euro este una dintre sarcinile principale ale summitului UE, care începe astăzi la Bruxelles. Este primul summit din anul curent şi al 17-lea din ultimii doi ani.

Se preconizează că, la actuala reuniune, 26 de state membre din 27 (în afară de Marea Britanie) vor semna acordul financiar convenit în decembrie 2011. Acest pact conţine şi angajamentul de a include principiul disciplinei bugetare în constituţiile ţărilor membre ale UE (Marea Britanie a refuzat să introducă o asemenea prevedere).

Continuare pe www.viza.md

Sarkozy: Situația zonei euro se stabilizează. Europa nu mai este pe marginea prăpastiei | viza.md


Președintele francez Nicolas Sarkozy a declarat duminică, intr-o intervenție televizată, că situația pe frontul crizei din zona euro "se calmează" și "se stabilizează", apreciind ca "Europa nu mai este pe marginea prăpastiei".


El a adăugat că deficitul public al Franței din 2011 este mai bun decît s-a prevăzut, atingînd un nivel de 5,4% din produsul intern brut (PIB) sau poate 5,3%, fata de 5,7%, cît era prevăzut pîna în prezent.


Continuare pe www.viza.md

Hillary Clinton se retrage din politică | viza.md


Secretarul de Stat al SUA, Hillary Clinton, intenţionează să se retragă de pe marea arenă politică. Aceasta a sugerat că va părăsi administraţia Statelor Unite după alegerile prezidenţiale din noiembrie, indiferent cine va cîştiga, relatează Washington Post, citat de Mediafax.


Hillary Clinton a declarat că, după 20 de ani la vîrful politicii americane, ar fi cazul să se mai odihnească. Cu toate acestea, Secretarul de Stat a menţionat că nu are nici cea mai vagă idee cu ce se va ocupa atunci cînd va fi liberă, dar nici nu doreşte să se gîndească la acest lucru, pentru că toată atenţia ei va fi distrasă de la preocupările diplomatice din prezent. ”Alegerile vor “ocupa mult din atenţia necesară pentru a urmări zonele pe care le considerăm importante”, dar poate că este un lucru bun, deoarece “poate vom putea face mai multe” dacă restul ţării este cu ochii la alegeri”, a adăugat ea.

Continuare pe www.viza.md

Agenția Fitch a retrogradat ratingul mai multor țări europene | viza.md


Agenţia de evaluare financiară Fitch a retrogradat vineri ratingurile a cinci state din zona euro, între care Italia şi Spania, informează AFP şi EFE.


Ratingul Italiei a scăzut cu două trepte la 'A-', cel al Spaniei a fost redus cu două trepte la 'A', cel al Belgiei a coborît cu o treaptă la 'AA', cel al Sloveniei a scăzut cu două trepte la 'A', iar cel al Ciprului a coborît cu o treaptă la 'BBB-'.

Continuare pe www.viza.md

Miere, ceai şi magiun pentru a combate răceala | viza.md


Pentru a trece mai uşor de vremea geroasă oamenii apelează la remediile naturiste. Ceaiurile din plante, mierea şi dulceţurile, preparate acasă, sunt cele mai căutate. Chiar şi medicii le recomandă cînd vine vorba de combaterea răcelilor. Gerul de afară i-a adus pe mulţi la comercianţii care vînd preparate naturale pentru profilaxia, dar şi tratarea răcelei.

"Să nu te apuce boala, mai bine te protejezi. Fierbem apă punem plante - romaniţă şi un fel de...mai multe împreună şi mai luăm cîte o lingură de miere", spune un bărbat.

Continuare pe www.viza.md

UE pregătește cenzura Internetului | viza.md


Accesul facil la o serie extinsă de date cu caracter personal reprezintă, alături de încălcarea drepturilor de autor, marea problema a Internetului, iar acest lucru nu putea scăpa nici din atenția oficialilor europeni.


Sub pretextul "consolidării dreptului la confidențialitate pe Internet și a dezvoltării economiei digitale a Europei", comisarul pentru Justiție, Viviane Reding, care deține și funcția de vicepreședinte al Comisiei Europene, a inițiat o amplă reformă a normelor comunitare în materie de protecție a datelor.

Continuare pe www.viza.md

Volumul vînzărilor de autoturisme noi în Moldova, în 2011, a crescut cu 25% | viza.md


În Moldova, în 2011, au fost comercializate 5829 de autoturisme noi, în creştere cu 25% faţă de anul 2010. Potrivit statisticilor oficiale, cele mai multe maşini noi au fost vîndute în decembrie 2011 – 892 sau cu 68% mai mult decît în decembrie 2010, iar cele mai puţine – în februarie – 272 de unităţi.

Cele mai populare branduri vîndute în Moldova au fost „Dacia” (875 de autoturisme vîndute), „Skoda” (536), „Toyota” (526), „Chevrolet” (403), „Lada” (345), „Hyundai” (331), „Mitsubishi” (325), „Ford” (271), „Mercedes” (268), „Nissan” (237). Acestor mărci auto le-au revenit 70,6% din totalul vînzărilor de autoturisme noi în 2011.

Continuare pe www.viza.md

(Foto) Cele mai spectaculoase fîntîni arteziene din lume | viza.md

Apă care tîșnește, lumini orbitoare și design neconvențional – ceea ce a fost odată o utilitate pur funcțională pentru scăldat a devenit o piesă de arhitectură sofisticată. Aruncați o privire la unele dintre cele mai spectaculoase fîntîni arteziene din lume.


Fîntîna Unisphera – Queens, New York City, SUA

In lumina reflectoarelor nu se află chiar o fîntînă, ci mai degrabă reprezentarea în oțel gigant a globului care se află în piscina din Queens, New York. Unisphere a fost construit ca simbol al Tîrgului Mondial, organizat la New York în 1964-1965, a cărui temă a fost "Pace prin înțelegere", și a reprezentat ideea de pace globală și interdependentă. Construcția are 50 de metri înălțime, 37 de metri în diametru și cîntărește 408 tone.

Continuare pe www.viza.md

Precipitaţii ”indecente” în Anglia | viza.md


Un locuitor al oraşului balnear Bournemouth din sud-vestul Angliei a fost frapat cînd a descoperit în grădina proprie bile de culoare albastru-deschis, care, cel mai probabil, căzuseră din cer. Într-un interviu pentru BBC, inginerul de bord Steve Hornsby a povestit că în acea zi cerul era neobişnuit de întunecat. Apoi a început furtuna şi s-a pornit o ploaie mare cu grindină.


Continuare pe www.viza.md

9 companii aeriene care oferă cele mai bune servicii de prima clasă (foto) | viza.md


Cîştigătorul şi pretendenţii celei de a 18-a ediţii a Premiului World Travel Awards la categoria „cele mai bune servicii de prima clasă”.


Zborurile cu avionul, în special la distanţe mari, nu sînt tocmai plăcute. Aşa arată lucrurile pentru mulţimea de pasageri care nu-şi pot permite să-și cumpere bilet ”la prima clasă”. World Travel Awards a anunţat compania, devenită cea mai bună la categoria „prima clasă” – „Etihad Airways”. Printre pretendenţii la victorie s-au numărat alte 8 companii, care oferă o deservire nu mai puţin luxoasă. Pentru ce plătesc fericiţii clienţi ai acestor 9 companii?


Continuare pe www.viza.md

(Video) Suport pentru copiii afectaţi de migraţie | viza.md

(Video) Suport pentru copiii afectaţi de migraţie | viza.md

duminică, 29 ianuarie 2012

Bill Gates face donații record | viza.md

Miliardarul american Bill Gates, preşedinte al grupului IT Microsoft, a anunţat, joi, la forumul economic de la Davos, că fundaţia Bill & Melinda Gates va dona 750 de milioane de dolari Fondului global de luptă împotriva SIDA, tuberculozei şi malariei, potrivit Reuters.

Gates, care a participat la dezbaterea "Asigurarea securităţii hranei", a promis 750 de milioane de dolari fondului şi a cerut guvernelor să continue să sprijine salvarea de vieţi.


Continuare pe www.viza.md

Moneda de 2 euro, falsificată cel mai des | viza.md

Numărul monedelor euro falsificate retrase din circulaţie în 2011 a scăzut cu 15%, ajungînd la 157.000, faţă de 186.000 de monede în anul anterior, semnalează vineri, pe site-ul său, Comisia Europeană, care adaugă că volumul scăzut de monede euro falsificate reprezintă rezultatul eforturilor combinate ale statelor membre, ale Comisiei/OLAF (Oficiul European de Luptă Antifraudă) şi ale celorlalte instituţii europene.

Numărul total de monede falsificate este foarte mic în comparaţie cu numărul total de aproximativ 16 miliarde de monede euro autentice, puse în circulaţie din rîndul celor mai mari cupiuri (50 de cenţi, 1 euro, 2 euro), ceea ce este echivalent cu o monedă contrafăcută la 100.000 de monede autentice. Moneda de 2 euro rămîne de departe moneda cea mai des falsificată, reprezentînd aproape două treimi dintre toate monedele euro falsificate identificate.


Continuare pe www.viza.md

Twitter introduce cenzura | viza.md

Cel mai mare servis de microbloguri Twitter a elaborat o tehnologie specială cu ajutorul căreia va putea bloca diferite mesaje în anumite ţări, relatează „Associated Press”. De acum încolo, după ştergerea mesajului de pe Twitter va apărea o notiţă care va informa că acesta a fost interzis de cenzură.

Anterior, după ştergerea “twitt-ului” (mesaj scurt compus din maximum 140 de simboluri) el devenea inaccesibil pentru toţi vizitatorii site-ului. Acum însă mesajul care a stîrnit nemulţumirea autorităţilor va fi blocat pentru vizitatorii din ţara respectivă, dar va fi accesibil pentru ceilalţi utilizatori.


Continuare pe www.viza.md

Casa Zemstvei din Chişinău va deveni muzeu | viza.md

Complexul arhitectural Casa Zemstvei din Chişinău va fi restaurat şi transformat în muzeu. Institutul Cultural Român intenţionează să investească 2 milioane de euro în realizarea acestui proiect.
Potrivit iniţiatorilor, noul proiect este atractiv pentru Republica Moldova nu doar pentru faptul că oferă o şansă de a conserva un monument arhitectural, dar şi datorită faptului că la lucrări vor participa restauratori din România, dar şi specialişti locali.

Continuare pe www.viza.md

Specialiştii în industria prelucrătoare au cele mai mari şanse să se angajeze în acest an | viza.md

Cele mai multe locuri de muncă în 2012 vor fi create în ramura industriei prelucrătoare, în agricultură, servicii hoteliere şi restaurante. Cel puţin acestea sunt aşteptările Agenţiei Naţionale de Ocupare a Forţei de Muncă. În comerţ, construcţii, transport şi comunicaţii numărul locurilor de muncă create se va menţine la nivelul anului trecut, transmite Info-Prim Neo.

Un sondaj realizat printre agenţii economici din ţară indică pentru 2012 o tendinţă de creştere a numărului de locuri de muncă create. Cele mai multe întreprinderi care îşi planifică angajări de personal sunt din industria de prelucrare, sănătate, asistenţă socială, agricultură şi comerţ.


Continuare pe www.viza.md

sâmbătă, 28 ianuarie 2012

Cît costă visurile înecate? | viza.md

Compania „Costa Cruise”, căreia i-a aparţinut nava de croazieră naufragiată „Concordia”, a decis să achite cîte 11 mii de euro fiecărui pasager rămas în viaţă.

Una din cele mai mari asociaţii pentru protecţia drepturilor consumatorilor din Italia „Codacon” a declarat că managerii încearcă să „iasă uscaţi din apă”, or, doar bagajul unor pasageri costa mai mult decît toată compensaţia. În schimb, operatorii turistici au rămas mulţumiţi, calificînd acordul drept unul istoric.

Continuare pe www.viza.md

Sistemul rusesc GLONASS, după parametri, nu cedează sistemului american GPS | viza.md

Sistemul rusesc de navigaţie prin satelit GLONASS, după caracteristicile sale, practic a ajuns din urmă sistemul american GPS şi alte modele din lume. O declaraţie în acest sens a fost făcută joi la postul de televiziune „Vesti 24”, de şeful Direcţiei militaro-topografice a Cartierului General al Forţelor Armate ale Federaţiei Ruse, contramiralul Serghei Kozlov.

În octobrie 2011, Kozlov a comunicat pentru RIA Novosti că GLONASS va putea concura cu sistemul american GPS abia în anul 2015.

Continuare pe www.viza.md

În Moldova vor fi deschise patru centre de sănătate mintală | viza.md

Pe parcursul anului curent, în Republica Moldova vor fi deschise patru centre comunitare de sănătate mintală, iar încă cîte patru centre similare vor fi create anual pe parcursul următorilor patru ani. Acest fapt va fi posibil datorită elaborării Programului naţional privind Sănătatea Mintală pentru anii 2012-2016, anunţă Ministerul Sănătăţii.

Centrele vor oferi trei tipuri de servicii: centrul de zi pentru copii sau adulţi, plasament temporar, asistenţă mobilă la domiciliu şi de soluţionare a crizelor. Beneficiarii centrelor vor fi persoane cu dizabilităţi mintale, printre care persoane care suferă de tulburări psihice în stare de remisie şi cu retard mintal de grad uşor sau mediu, persoane care deţin un grad de invaliditate, cu vîrsta cuprinsă între 18 şi 60 de ani, cazaţi în centre de zi pentru adulţi, şi între 4 şi 18 ani, în centre de zi pentru copii.


Continuare pe www.viza.md

Va avea oare Moldova curse low-cost? | viza.md

Companiile aeriene low-cost sînt interesate să intre fpe pioaţa moldovenească. Se pare, că un bilet de avion te poate costa mai ieftin decît unul de tren. Dacă pe piaţa moldovenească vor opera companii aerierne low-cost, această regulă va începe să fie valabilă şi pentru Republica Moldova.

Servicii „cuşetă în aer”

Asemenea companii aeriene oferră, la ora actuală, cele mai ieftine servicii la călătorile de distanţe mari. Întreg teritoriul Europei de Vest şi SUA sînt împînzite de o reţea „densă” de rute low-cost. Preţurile biletelor la aceste companii pornesc de la 5-10 euro, ceea ce face acest gen de transport să fie accesibil absolut oricui.

Continuare pe www.viza.md

Renaşterea unui SIMBOL: Cum arată locul tragediei de la 11 septembrie 2001 – FOTO | viza.md

La mai bine de un deceniu de la tragedia care a distrus turnurile World Trade Center din New York, încep să se vadă rezultatele modificărilor făcute de autorităţile americane la locul tragediei.


La "Ground Zero", aşa cum este denumită zona în care erau amplasate turnurile gemene, este în curs de construire un alt ansamblu de clădiri, numit "One World Trade Center", scrie dailymail.co.uk.

Continuare pe www.viza.md

vineri, 27 ianuarie 2012

Banu' şi viaţa : Turiştii bogaţi de pe Costa Concordia au mituit echipajul ca să-i salveze primii | viza.md

Pasagerii ruşi bogaţi aflaţi la bordul vasului Costa Concordia le-au oferit sume mari de bani membrilor echipajului, pentru a fi lăsaţi să se urce primii în bărcile de salvare.

Anchetatorii italieni încearcă să obţină declaraţii ale martorilor care au observat cum turiştii est-europeni bogaţi au fost favorizaţi în timp ce restul pasagerilor au fost lăsaţi să se descurce pe cont propriu în noaptea naufragiului, scrie The Daily Mail.


Continuare pe www.viza.md

Copilul care A ULUIT lumea ştiinţifică. Vede în întuneric cu ochi de pisică | viza.md


Nong Youhui, un copil din China, i-a uimit pe medici cu abilitatea sa de a vedea în întuneric, relatează CCTV. Părinţii au observat iniţial că fiul lor are ochi albaştri, precum cei ai occidentalilor, şi au decis să îl ducă la doctor.

Medicii au analizat situaţia şi au decis că în ciuda acestei particularităţi, copilul nu are absolut nicio problemă. S-a dovedit că Nong Youhui nu are într-adevăr probleme, ci abilităţi. Medicii au observat că, în întuneric, în momentul în care sînt ţintiţi de un fascicul de lumină, ochii băieţelului reflectă o lumină albastră-verzuie. Ochii lui sînt precum cei ai pisicilor, spune reporterul CCTV.

Continuare pe www.viza.md

Au fost numite capitalele culturale europene ale anului 2012. Află cine a nimerit pe listă! | viza.md


În acest an, oraşele Guimaraes, din Portugalia, şi Maribor, din Slovenia, sînt capitalele culturale europene. Ambele oraşe au un calendar extrem de încărcat în evenimente culturale ce se vor derula pe parcursul întregului an – concerte pentru toate gusturile, spectacole de teatru, dans, cinema şi multimedia, carnavaluri, evenimente de stradă şi workshop-uri de creaţie. Startul manifestărilor a fost dat la 13 ianuarie în Maribor şi pe data de 21 ianuarie în Guimarães.

Continuare pe www.viza.md